Pad premije i rast dobiti AMS Osiguranja

Bez autora
Mar 24 2013

Beogradsko AMS Osiguranje koje posluje pod kontrolom AMS Srbije i nekolicine auto-moto društava ostvarilo je lani prihod od premija osiguranja i saosiguranja u visini od 1,44 milijarde dinara što je nominalno 3,3 posto slabije u odnosu na 2011. godinu. Neto poslovni rezultat ove kompanije se više nego prepolovio na 53,4 miliona dinara, ali je neto dobit iznosila 80,8 miliona dinara što je 6,8 više u odnosu na godinu dana ranije. Boljem krajnjem rezultatu u velikoj meri je doprineo prihod po osnovu uskađivanja vrednosti imovine. Na Beogradskoj berzi AMS Osiguranje je kotirano od marta 2007. godine, da bi iste godine kompanija iskoristila snažan uzlazni trend tržišta prikupivši dodatni kapital emisijom prioritetnih akcija. Poslednja cena običnih akcija ovog osiguranja iznosi 320 dinara, dok je istorijski maksimum dostignut u maju 2007. godine na nivou od 9.000 dinara.

Pad premije i rast dobiti AMS OsiguranjaBeogradsko AMS Osiguranje koje posluje pod kontrolom AMS Srbije i nekolicine auto-moto društava ostvarilo je lani prihod od premija osiguranja i saosiguranja u visini od 1,44 milijarde dinara što je nominalno 3,3 posto slabije u odnosu na 2011. godinu.

Neto poslovni rezultat ove kompanije se više nego prepolovio na 53,4 miliona dinara, ali je neto dobit iznosila 80,8 miliona dinara što je 6,8 više u odnosu na godinu dana ranije. Boljem krajnjem rezultatu u velikoj meri je doprineo prihod po osnovu uskađivanja vrednosti imovine.

Na Beogradskoj berzi AMS Osiguranje je kotirano od marta 2007. godine, da bi iste godine kompanija iskoristila snažan uzlazni trend tržišta prikupivši dodatni kapital emisijom prioritetnih akcija.

Poslednja cena običnih akcija ovog osiguranja iznosi 320 dinara, dok je istorijski maksimum dostignut u maju 2007. godine na nivou od 9.000 dinara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik